У рамках їх проведення Аташе з питань культури Литовської Республіки Томас Іванаускас разом із Почесним консулом Литовської Республіки у місті Тернопіль та Тернопільській області Ярославом Візняком відвідали Збаразький замок, де зустрілися із заступником начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктором Устенком й директором департаменту культури та туризму ТОВА Світланою Байталюк.

Для гостей була проведена оглядова екскурсія та познайомлення із виставкою “Князі Вишневецькі – спільна культурна спадщина та історична памʼять Литви і України”.

Опісля були проведені перемовини щодо проведення спільних заходів, для популяризації історії та культури.

Також представники Литовської сторони разом зі Світланою Байталюк завітали у Тернопільську обласну бібліотеку для дітей.

Під час зустрічі працівники бібліотеки презентували проекти “Святкування 700-ліття Вільнюса на Тернопільщині” та “Литовська книжкова полиця у Тернополі”, які реалізовано за сприяння Почесного консульства Литовської Республіки у Тернополі.

Також було представили виставку малюнків, присвячених дружній Литві, авторами яких є читачі книгозбірні – учасники всеукраїнських і міжнародних творчих конкурсів.

У дарунок для маленьких читачів було передано підбірку книг литовських авторів в перекладі на українську мову.