Учора у Тернопільський обласний художній музей відкрилася ювілейна виставка Ганни Ткачик «Я ще з дитинства в’язала свій хрест».

Ганна Ткачик – відома художниця, у доробку якої понад 200 графічних та живописних робіт. Ганна Андріївна народилася 25 жовтня 1949 року в селі Покропивна Козівського району Тернопільської області.

Щоб втілити мамину та свою мрію, навчалася спершу у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. І. Труша (стала студенткою з третьої спроби), потім у Львівському інституті декоративного і прикладного мистецтва. Згодом пов’язала свою творчу працю з педагогічною: з 1982 року працювала викладачем рисунка, живопису і композиції на художньому відділенні Тернопільського кооперативного коледжу, а з 1996 р. – завідувачкою відділення. Сотні студентів вдячні Ганні Ткачик за фахові знання, людяність, відданість улюбленій справі.

Свою ювілейну виставку Ганна Ткачик теж побачила вперше. Такий подарунок зробив для неї чоловік, відомий художник Богдан Ткачик: “…ці твори лежать у майстерні, їх ніхто не бачить. А вона насправді художниця європейського масштабу. …Я в неї вчився…

Я мушу подякувати Богові за все...”, – сказала пані Ганна на відкритті виставки. Богдан та Ганна Ткачики виховали трьох донечок – Лесю, Соломію та Христину, восьмеро онуків і дочекалися правнука. Творчість подружжя продовжує надихати багатьох художників.