Один з потерпілих після спілкування з малознайомою жінкою втратив понад 20 тисяч гривень, а в іншого новий знайомий викрав ювелірні прикраси та майже три тисячі.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся житель обласного центру й повідомив про те, що з його банківської картки викрадено понад 20 тисяч гривень.

Встановлюючи обставини злочину, оперативники з’ясували, що потерпілий напередодні спілкувався з жінкою і запросив її до власного помешкання. Після розпивання алкогольних напоїв господар попросив нову знайому піти докупити спиртного. Оскільки готівки не мав – дав банківську карту і сказав пін-код. Гостя назад не повернулася, а за деякий час власникові картки почали надходити сповіщення про зняття готівки. Загалом заявник втратив понад 20 тисяч гривень.

Оперативники встановили особу зловмисниці. Нею виявилася раніше судима за майнові та наркозлочини 40-річна тернополянка. У скоєному лиходійка зазналася. Вирішується питання про оголошення їй підозри за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Чималий термін ув’язнення загрожує 24-річному жителю Кременецького району. У тернополянина, котрий впустив молодого чоловіка тимчасово пожити у себе, зловмисник викрав дві золоті каблучки та гроші. Крадені ювелірні прикраси здав до ломбарду. Гроші витратив на власні потреби.

Після вчинення злочину квартирант уже не повертався до тимчасового житла. Розшукувати його довелося оперативникам Тернопільського районного управління поліції. Поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення інших протиправних діянь. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за частино