За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно лісника одного із лісництв філії «Кременецьке лісове господарство» ДСГП «Ліси України» за фактом службової недбалості, що призвела до збитків довкіллю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, не забезпечив належної охорони ділянки лісу.

Через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків не здійснив належних дій щодо попередження та припинення порушень природоохоронного законодавства, внаслідок чого здійснено вирубування майже 70 дерев, не призначених для рубки, чим довкіллю спричинено шкоду на суму понад 300 тисяч гривень.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України та караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області.