56 ліцеїстів Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою у День захисників і захисниць України склали присягу на вірність українському народу.

«Цій традиції вже понад 12 років, – акцентувала в.о. начальника ліцею Мирослава Николин. – Щороку на Покрови в присутності духовенства, педагогів, курсових офіцерів, вихователів, військовослужбовців, батьків, а в час російсько-української війни і перед пам’яттю загиблих Героїв-випускників закладу, десятикласники урочисто дають клятву ліцеїста, офіційно беручи на себе відповідальність перед країною. Вони чекають цієї події та активно готуються до неї. Адже ця присяга – початок нового етапу в їхньому житті».

На нові звершення учнів благословив о. Степан Чвиль, а мати одного з них, офіцер мобілізаційного відділу сектору мобілізаційно-оборонної роботи Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Алевтина Затолокіна звернулася до ліцеїстів з напутнім словом від імені усіх батьків.

Відтак гучне «Зродились ми великої години, з пожеж війни, із полум’я вогнів …» зринуло над ліцеєм, віщуючи, що в цих стінах зростає теперішнє й майбутнє великої нації!