Тернопільська письменниця Дзвінка Торохтушко додала нову яскраву сторінку до свого творчого доробку. На престижному книжковому фестивалі KyivBookFest вона здобула перемогу у Конкурсі воєнної поезії імені Гліба Бабіча за твір «Мамо, досить вже, ми – не зайчики!».

Ця перемога стала першою літературною відзнакою для письменниці. Вона зізналася, що була приємно здивована та зворушена таким визнанням її творчості.

«Дякую високому журі Конкурсу воєнної поезії ім. Гліба Бабіча! Щиро дякую Видавництву Білка! Дякую котикам, які тримають над нами небо і поглиблюють землю під могилами ворогів!», – поділилася своїми емоціями Дзвінка Торохтушко на своїй сторінці у Facebook.

Конкурс воєнної поезії імені Гліба Бабіча проводився спільно з конкурсом короткої воєнної прози від видавництва «Білка». Обидва конкурси покликані звернути увагу на літературні твори, присвячені сучасній війні в Україні.

Перемога Дзвінки Торохтушко – це не лише визнання її таланту, але й свідчення того, що українська література продовжує розвиватися навіть у найскладніші часи. Твори, що виникли на тлі війни, несуть у собі глибокий зміст і емоції, відбиваючи реальність сьогодення.