Персональна виставка ікон Наталії Війтович «Молитва пензлем і душею» діятиме у Тернополі. Експозиція буде розгорнута у залі бібліотеки-філії №4 для дорослих «Етно-Центр», що на бульварі Данила Галицького, 6. До збірки увійшло більше тридцяти робіт – найкращі зразки із великої колекції, які авторка створила за останній час.

Загалом, займатися іконописом Наталя Війтович розпочала з 3 червня 2021 року. Відтоді вона написала вже понад 80 ікон. «Кожен має щось залишити по собі: сина або книгу, картину чи ікону, збудований будинок або хоча б зведену з цегли стіну, вишиту тобою сорочку або сад, посаджений твоїми руками. Тобто, щось, чого за життя торкалися твої пальці, і в чому після смерті знайде притулок твоя душа. Люди дивитимуться на вирощене тобою дерево чи квітку, чи ікону, і в цю хвилину ти будеш живий», – ділиться думками Наталя Війтович, розповідаючи про свою творчість.

Поспілкуватися з художницею, переглянути її прекрасні роботи, долучитися до натхненного мистецького дійства, можна буде у неділю, 22 вересня, піл час урочистого відкриття виставки.  Початок о 14 годині.

 

Від admin2