Три факти крадіжок мобільних телефонів за добу зареєстрували поліцейські Тернопільщини. Усі правопорушення трапилися у громадських місцях. Одна з причин цих злочинів – неуважність та безпечність власників гаджетів.

Крадіжку, вчинену у великих розмірах в умовах воєнного стану, інкримінують слідчі поліції жителю Закарпатської області. Чоловік, перебуваючи в одному із магазинів-кафетеріїв Тернополя, зі столика викрав дорогий мобільний телефон. Потерпілий звернувся до поліції. Проведеними оперативно-розшуковими заходами, правоохоронці розшукали зловмисника. Його затримали. Вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання запобіжного заходу.

Спокусився на чужий гаджет і раніше судимий тернополянин. Він викрав телефон, який власниця залишила на прилавку та на кілька хвилин відвернулася. Зловмисника розшукали працівники кримінальної поліції.

Втратила телефон і мешканка Кременецького району. Вона його поставила біля банкомата, коли знімала кошти, а вже через пару хвилин засіб зв’язку пропав. Поліцейські встановили, що його привласнила раніше судима місцева жителька.

За усіма фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.