На Тернопільщині триває підготовка до опалювального сезону 2024-2025 року. Забезпечення безперебійної роботи обласного комунального підприємства, яке надає послуги централізованого теплопостачання споживачам, – постійно на контролі Тернопільської обласної ради.

10 вересня, під головуванням Святослава Лебонтова відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, енергетики, транспорту, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Заслухавши та обговоривши лист Тернопільської обласної прокуратури, депутати рекомендували першому заступнику Тернопільської обласної ради Володимиру Болєщуку увільнити від виконання обов’язків на посаді директора КП теплових мереж «Тернопільтеплокомуненерго» Володимира Коваля. Постійна комісія також заслухала Миколу Бочкарьова, як кандидата на посаду виконувача обов’язків керівника КП, щодо його бачення перспективного плану роботи підприємства. Він зауважив, що значну увагу сьогодні варто приділити енергоефективності котелень та мереж, а також посиленню контролю за якістю надання послуг.

КП теплових мереж «Тернопільтеплокомуненерго» має працювати безперебійно і вийти на прибутковість, в іншому випадку постає питання про доцільність його функціонування.

В ході обговорення директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Харченко підтримав кандидатуру нового очільникаКП та пообіцяв підтримку в підготовці до опалювального сезону 2024-2025 рр.

Отож, депутати рекомендували першому заступнику Тернопільської обласної ради Володимиру Болєщуку призначити Миколу Бочкарьова виконувачем обов’язків на посаді директора комунального підприємства теплових мереж «Тернопільтеплокомуненерго» Тернопільської обласної ради.

Також вирішили звернутися до Тернопільської обласної військової адміністрації про надання підприємству фінансової підтримки для ефективної підготовки та готовності до початку опалювального сезону 2024-2025 рр.