У школах громади відлунав перший дзвоник та стартував новий навчальний рік. Завдячуючи незламній силі наших захисників учні мають можливість здобувати знання у стінах рідних шкіл.

У 2024/2025 навчальному році на території Бучацької громади освітні послуги надаватиме 30 закладів загальної середньої освіти – з них 2 початкові школи, 15 гімназій, 13 загальноосвітніх шкіл і ліцеїв. Дошкільну освіту забезпечують 29 закладів дошкільної освіти.

Цьогоріч вперше йдуть до школи 273 першокласники. Для 216 одинадцятикласників цей навчальний рік стане останнім.
Протягом навчального року в освітніх закладах громади навчатиметься 21 учень з особливими освітніми потребами. Окрім того, для 40 учнів у 36 класах забезпечено інклюзивне навчання.

В закладах освіти семестрова система навчання. Перший семестр – з 2 вересня до 24 грудня 2024 року, другий семестр – з 8 січня до червня 2024 року. Протягом року передбачено осінні, зимові, та весняні канікули. Структуру навчання заклади освіти вибирають і затверджують самостійно.

Здобувачі освіти Бучацької громади навчатимуться в очному режимі з використанням технологій дистанційного, сімейного навчання.

Безпека дітей є найголовнішим завданням, тому у кожному навчальному закладі є укриття.