У червні цього року на Чемпіонаті Заходу України з пауерліфтингу, що відбувся у Львові, житель села Влащинці Максим Грудецький здобув звання майстра спорту з підйому на біцепс у відкритій віковій категорії. Це була лише перша вершина.

Нещодавно, 24-25 серпня, на 9-му відкритому Чемпіонаті Заходу України із окремих дисциплін пауерліфтингу в Івано-Франківську, Максим підтвердив своє звання майстра спорту, показавши ще кращий результат у підйомі на біцепс. Більше того, він здобув звання кандидата в майстри спорту зі станової тяги. Загалом, змагання принесли спортсмену 6 медалей: 2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові.

Що вражає найбільше, так це те, що Максим займається пауерліфтингом лише 1 рік! За цей короткий період він досяг значних результатів, здобуваючи знання самотужки – з YouTube, книг та інтернету. Тренується хлопець на аматорському обладнанні з виготовленням деяких тренажерів самостійно.

Захоплення старшого брата підтримав і його молодший брат Денис. На змаганнях в Івано-Франківську 16-річний Денис здобув звання кандидата в майстри спорту з підйому на біцепс у своїй віковій категорії та посів третє місце у відкритій категорії.

Брати Грудецькі мають амбітні плани на майбутнє: вони мріють здобути звання майстрів спорту міжнародного класу з підйому на біцепс та покращити свої результати з інших дисциплін.

Лановецька громада пишається своїми талановитими спортсменами і бажає їм подальших успіхів! Їхній приклад доводить, що завдяки наполегливості, працьовитості та любові до спорту можна досягти будь-яких вершин.