У той час, коли українці об’єднуються задля підтримки наших захисників, знаходяться й ті, хто намагається нажитися на чужому горі. Жорстока війна, яка триває в Україні, не тільки об’єднує людей, але й породжує нові схеми шахрайства. Останнім часом дедалі частіше з’являються повідомлення про те, як недобросовісні громадяни намагаються заробити на патріотичних почуттях українців.

Однією з таких жертв став мешканець Чортківського району. Бажаючи долучитися до допомоги армії, чоловік вирішив придбати позашляховик Toyota Land Cruiser для потреб ЗСУ. Знайшовши оголошення про продаж авто на одній з онлайн-платформ, він зв’язався з продавцем та обговорив деталі угоди. Здавалося б, все йшло за планом: сторони домовились про ціну, а продавець пообіцяв доставити автомобіль.

Однак, перерахувавши понад 410 тисяч гривень на вказаний рахунок, чоловік так і не отримав обіцяного позашляховика. Спочатку продавець відтягував час, придумуючи різні причини затримки доставки, а згодом і взагалі перестав виходити на зв’язок. Розуміючи, що став жертвою шахраїв, потерпілий звернувся до поліції.

Наразі правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства. Слідчі вживають усіх можливих заходів для встановлення особи зловмисника та притягнення його до відповідальності.