Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо ексголови Фруктівської сільської ради Мелітопольського району, яка добровільно пристала на пропозицію російських загарбників очолити так звану «дільничну виборчу комісію».

У серпні 2022 року вона погодилась стати головою дільничної виборчої комісії та організувала виборчий процес у своєму населеному пункті. Відповідала за підготовку приміщення для роботи виборчої комісії, формування реєстру виборців, підбір членів комісії та проведення агітаційної кампанії серед місцевих мешканців за приєднання до росії.

🔹Під час проведення псевдореферендуму у вересні 2022 року вона активно забезпечувала функціонування комісії, роздавала бюлетені, підраховувала голоси та закликала місцевих жителів голосувати за приєднання Запорізької області до складу російської федерації. Внаслідок її дій так звана «ЦВК Запорізької області» визнала результати референдуму, заявивши, що більшість виборців підтримала приєднання до росії.

Обвинуваченій інкриміновано кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.