До Тернопільського районного управління поліції звернулася місцева жителька з неприємною новиною – її ошукали. Жінка розповіла, що її мати, шукаючи в соціальних мережах інформацію про оформлення документів для виїзду до США, натрапила на оголошення, яке обіцяло швидке та безпроблемне вирішення цього питання.

Зловмисники, з якими потерпіла спілкувалася телефоном, запевнили її у своїх можливостях і назвали вартість послуги. Жінка повірила обіцянкам і перерахувала шахраям 60 тисяч гривень. Проте, отримавши гроші, невідомі зникли, а всі їхні контакти стали недоступними.

За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці розшукують зловмисників і закликають громадян бути обережними та не довіряти сумнівним пропозиціям, особливо тим, що надходять через соціальні мережі.

Пам’ятайте: перед тим, як перераховувати гроші незнайомим людям, перевірте інформацію про них, а також про компанію, яку вони представляють. Не поспішайте приймати рішення, проконсультуйтеся з рідними чи знайомими.