Вчора близько 23:00 години працівники сектору реагування патрульної поліції Тернополя зупинили водія автомобіля Ford за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм, поліцейські відчули запах алкоголю та запропонували йому пройти тест на алкотестері “Драгер”. Однак водій відмовився від проходження тесту та запропонував інспекторам хабар у розмірі 200 доларів США та 17 000 гривень.

Поліцейські, чітко виконуючи закон, попередили водія про кримінальну відповідальність за такі дії та негайно викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім цього, на водія Ford було складено адміністративний протокол за статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.

Наразі триває досудове розслідування.

Поліція Тернополя закликає громадян бути пильними та не намагатися вирішувати свої проблеми незаконним шляхом. У разі виявлення подібних фактів негайно повідомляйте про це до правоохоронних органів.