Тернопільські поліцейські викрили шахрая, який ошукав 72-річну жительку обласного центру на понад 50 тисяч гривень.

14 квітня до Тернопільського районного управління поліції звернулася жінка з повідомленням, що їй зателефонувала нібито онука й повідомила, що потрапила до лікарні і їй терміново потрібні гроші. Додзвонювачка попросила передати гроші знайомому, який прийде до потерпілої.

Жінка, не перевіривши інформацію, віддала незнайомцю 41 тисячу гривень та 300 євро. Лише після того, як вона поспілкувалася з онукою, стало зрозуміло, що вона стала жертвою шахраїв.

Поліцейські, провівши оперативно-розшукові заходи, встановили особу підозрюваного. Ним виявився 45-річний житель Київської області, який раніше вже був судимий за майнові злочини.

Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських робіт, виправних робіт, обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідчі дії тривають. Оперативники проводять заходи щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до цього злочину. Наразі відомо, що один з спільників підозрюваного перебуває в місцях позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура.