Студентки ТНМУ Анастасія Слобода (ММ-515) та Ольга Свобода (ММ-512) провели цікаву лекцію для учнів 6-го класу Тернопільської ЗОШ №18. Тема лекції – “Як уникнути харчових отруєнь”.
Майбутні лікарки розповіли школярам про різні види харчових отруєнь, їхні причини та симптоми, на які варто звернути увагу. Особливу увагу приділили небезпечним захворюванням, таким як ботулізм, сальмонельоз та отруєння грибами.
Під час лекції обговорювали також методи лікування та, що важливіше, – профілактики харчових отруєнь. Школярі дізналися, як надавати домедичну допомогу у разі отруєння.
Захід допоміг учням систематизувати знання щодо харчової безпеки, яка є запорукою здорового способу життя.