5 лютого рятувальники Тернопільщини провели тренування з використанням сучасного обладнання та відпрацювали навички роботи в екстремальних умовах

Фахівці оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС та 1-ї ДПРЧ вдосконалювали свою майстерність у роботі з системою пожежогасіння WJFE 300. Цей інструмент призначений для гасіння пожеж у закритих приміщеннях. За допомогою абразиву та води під високим тиском рятувальники можуть свердлити/різати будь-які матеріали: дерево, сталь, пластик, скло, бетон тощо. Розпилена вода під тиском 350 бар перетворюється на пару, збільшуючи свій об’єм у 1700 разів, насичує середовище, знижуючи полум’я та температуру.

Рятувальники також провели тренування з роботи в апаратах захисту органів дихання. В складі ланок ГДЗС вони відпрацьовували пошук та рятування умовного потерпілого в задимлених лабіринтах теплодимокамери. Такі заняття вкрай важливі, адже газодимозахисна служба потребує ґрунтовної підготовки. Газодимозахисники першими проникають у палаючі будівлі, рятують людей, і життя людей often залежить від їх майстерності та професіоналізму.

Такі тренування дають можливість рятувальникам постійно вдосконалювати свої навички, бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій та вміло використовувати сучасне обладнання.