27 січня на території Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області відбулися навчання за організації Благодійний Фонд Сергія Притули. Уже не вперше мають місце такі заходи, інструкторами у яких виступають рятувальники. Фахівці ДСНС навчають громадян мінній безпеці, основам радіаційного, біологічного та хімічного захисту. Сьогодні тематикою навчань була зупинка масивних кровотеч.

Спікером виступив начальник пункту охорони здоров’я АРЗ СП ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Усім присутнім розповіли та пояснили за допомогою спеціальних манекенів про методику швидкого огляду пораненого. Навчили оцінювати нерозпізнані кровотечі. Та головне – детально розкрили методи контролю масивних кровотеч шляхом застосування турнікету, тиснучих пов’язок. Кожен з присутніх зміг попрактикуватися у накладанні турнікету на уявно пошкоджену кінцівку.

Такі заходи є надзвичайно важливі у цей час. Адже професіонали своєї справи можуть детально пояснити громадянам алгоритми дій під час екстренних ситуацій, які загрожують життю та здоров’ю