«Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» спільно з ДСНС України у Тернопільській області та Тернопільським національним медичним університетом імені І.Я. Горбачевського провели показові навчання з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій.

Мета навчання – відпрацювання взаємодії між медиками та рятувальниками, а також підвищення рівня надання невідкладної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Під час навчання учасники відпрацювали алгоритм дій у разі виникнення пожежі, ДТП, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій. Вони також отримали практичні навички з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги постраждалим.

Організатори навчання відзначили, що від злагодженості та рівня комунікації між медиками та рятувальниками, їх взаєморозуміння та продуманого алгоритму дій залежить і їхня ефективність. Кожне врятоване життя – це те, за що варто боротися, використовуючи увесь напрацьований досвід, техніку та людський потенціал.