В пресцентрі Тернопільської ОВА відбувся брифінг на тему «Шкільне харчування: зміни та виклики».
В умовах війни у нас багато викликів. Але дбати про дитяче здоров’я – обов’язок кожного дорослого. Перший крок до нього – здорове харчування. Але воно має бути і смачним. Тому в Україні активно впроваджується реформа системи шкільного харчування, зініційована першою леді Оленою Зеленською.
Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш разом з заступником міністра освіти і науки України Андрієм Сташківом та керівником офісу реформи системи харчування, головою правління Національної асоціації громадського харчування Орестом Степаняком розповіли на брифінгу про стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки та перспективи її впровадження на Тернопільщині.
Вона передбачає п’ять основних напрямів:
– розвиток кадрового потенціалу;
– відновлення та модернізація харчоблоків закладів освіти;
– фінансова підтримка територіальних громад у забезпеченні харчуванням учнів/вихованців закладів освіти;
– здорове харчування у закладах освіти (упровадження нових норм та меню);
промоція культури здорового харчування під час війни.