Практикуючі лікарі, викладачі Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського на чолі із проректором з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професором Степаном Запорожаном із метою обстеження здоров’я приїхали до діток, котрі проживають у благодійній організації «Дім милосердя», що у Чорткові.

«Сьогодні за день обстежимо всіх діточок, поставимо діагнози. Тих, хто потребуватиме додаткового обстеження, наприклад стоматологічного, будемо доставляти до Тернополя і там надаватимемо їм послуги. Якщо хтось за результатами обстеження потребуватиме пильнішої уваги та лікування в стаціонарі Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, ми все організуємо», – розповів Степан Запорожан.

До дітей «Дому милосердя» приїхали професійні вузькоспеціалізовані лікарі, зокрема педіатри, психологи, неврологи, ортопеди, дитячі хірурги, ЛОР-лікарі, дитячі інфекціоністи та стоматологи, імунологи, гастроентерологи.

Проректор Тернопільського медичного університету, професор Степан Запорожан розповів, що колись давно преосвященний владика Дмитро Григорак привів його вперше у «Дім милосердя». З того часу Тернопільський медуніверситет взяв своєрідний патронат над цим будинком, у котрому опікуються хворими дітками. «Томи ми тут не в гостях, а вдома», – так тепло описує свій приїзд до Чорткова проректор.

Також Степан Запорожан розповів, що невдовзі студенти із Чорткова та навколишніх сіл, що навчаються у Тернопільському медичному університеті, по черзі приїжджатимуть в «Дім милосердя» та допомагатимуть тим, хто опікується дітками. Таким чином вноситимуть свою лепту в розвиток дітей та загалом благодійної організації.