Вихованець тернопільського футболу Василь Танчак пробився до 1/8 фіналу юніорської Ліги чемпіонів. Команда Танчака київське «Динамо» в серії пенальті переграла «Депортиво» з Іспанія.

Після регламентованих дев’яноста хвилин, які закінчилися внічию 2:2, була серія пенальті, де перемогли «динамівці». 19-річний Василь Танчак вийшов на поле у стартовому складі та відіграв за “біло-синіх” весь матч. Загалом Василь провів 3 поєдинки в юнацькій Лізі чемпіонів в сезоні 2021/22.

Уродженець села Грицівці колишнього Збаразького району Василь Танчак перші кроки в футболі робив у збаразькій ДЮСШ під керівництвом тренера Михайла Михайловича Кузьми. У 7 років Василя на тренування привів батько. Він уже тоді був дуже працьовитим, намагався не пропускати тренування, незважаючи на дощ чи сніг. Велосипедом приїжджав із села до Збаража, а це до 10 кілометрів. Під керівництвом Михайла Кузьми грав на позиції центрального захисника. Зі збаразькою командою виступав в обласних змаганнях. Згодом Михайло Михайлович передав перспективного хлопця до Тернополя, де під керівництвом Тараса Михайловича Соломчака та Валерія Олексійовича Дорошенка Танчак захищав кольори місцевої ДЮСШ у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Там він теж діяв у півзахисті, і лише коли на початку 2019 року перебався до Львова, тамтешні тренери знайшли для нього місце на лівому краю оборони. Далі його футбольна кар’єра пролягла до ФК «Львів» (виступав на всеукраїнських юнацьких змаганнях U-16 та 17), а минулого сезону він перейшов в київське «Динамо» (U-19).

Джерело: Тижневик “Номер один”