У Тернополі тримають активні роботи з облаштування центру Барнахус. Це соціальний проєкт, який спрямований на дітей, котрі постраждали від насильства або стали його свідками.

Відтак, заступник голови ОДА Віктор Устенко взяв участь у zoom-зустрічі з  Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в особі керівника програми захисту дітей Наїри АВЕТІСЯН, а також з представниками громадського сектору, Офісу Генерального прокурора України, Національної поліції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та обговорили спільний  план роботи.

«Сьогоднішня зустріч для нас є надзвичайно важливою. Відтак, за ініціативи Генерального прокурора та відповідно до листа Представництва Дитячого фонду ООН в Україні в Тернопільській області започатковано вкрай важливий проєкт зі створення центру Барнахус. Його завдання – надати дитині необхідну підтримку. Разом із тим, спеціалісти центру будуть створювати максимально дружнє та нетравматичне середовище, у якому дитина зможе надати повну інформацію, необхідну для розслідування», – зазначив Віктор Устенко.

Під час зустрічі було вироблено спільний план роботи щодо підготовки договору про співробітництво, навчання для спеціалістів та відкриття центру Барнахус (оснащення приміщення).