За період з 1 по 15 квітня року спеціалісти Держпродспоживслужби на території області здійснили 2517 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання, виявили порушення протиепідемічних вимог на 601 об’єкті. До порушників застосували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 550 приписів, рекомендації та пропозиції щодо усунення порушень.
Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за ст. 42 КУпАП склали 37 протоколів, а спільно з представниками Національної поліції за ст. 44-3 ч.1, ст. 44-3 ч.2 КУпАП склали 151 протокол.
Особливу увагу приділяли моніторинговим обстеженням суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування, перевірили 337 об’єкт, на 66 з них виявили порушення. До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 64 приписа, рекомендації та пропозицій щодо усунення порушень. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за ст. 42 КУпАП склали 4 протоколи, а спільно з представниками Національної поліції за ст.44-3 ч.1, ст.44-3 ч.2 КУпАП склали 8 протоколів.