Протягом березня 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили 5057 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання по всій території області. Порушення виявили на 1130 об’єктах. До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 1130 приписів, рекомендацій та пропозицій щодо усунення порушень.

  Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області склали 106 протоколів,  за ст. 42 КУпАП.

   Спільно з представниками Національної поліції за ст. 44-3 ч.1, ст. 44-3 ч.2 КУпАП склали 213 протоколів.

   Зокрема, за даний період  обстежили:

  • 916 закладів громадського харчування (46 протоколів);
  • 2360 об’єктів продовольчої торгівлі (235 протоколів);
  • 1105 об’єктів торгівлі непродовольчої групи товарів (17 протоколів);
  • 36 агропродовольчих ринків (7 протоколів);
  • 640 інших закладів, в т.ч ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, аптеки тощо (14 протоколів).

     В ході проведення моніторингових обстежень, представники Держпродспоживслужби постійно проводять бесіди щодо профілактики COVID-19 та необхідності виконання доручень Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, вимог постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з усіма працівниками та власниками підконтрольних об’єктів.

Загалом, від початку року:

Перевірили 11 524 суб’єкти (об’єкти) господарювання;

склали 529 адміністративних протоколів;

надали 2245 приписів та пропозицій.