За попередніми даними, в 2019р. в області зібрали 2,7 млн.т збіжжя, що на 2,1% більше порівняно з 2018р.
На 1 січня 2020р. у підприємствах, які займаються вирощуванням і в підприємствах, що здійснюють зберігання та переробку зернових культур було в наявності 929,6 тис.т зерна (на 12,5% менше, ніж на 1 січня 2019р.), у т.ч. кукурудзи – 441,5 тис.т, пшениці – 322,2 тис.т, ячменю – 138,9 тис.т. Безпосередньо в аграрних підприємствах було на залишку 621,4 тис.т збіжжя, або на 2,9% більше порівняно з 1 січня 2019р.
Зернозберігаючі та зернопереробні підприємства на початок 2020р. мали в наявності 308,2 тис.т зерна, що на 32,9% менше проти 1 січня 2019р. У структурі наявного в них збіжжя переважали кукурудза (62,4%) та пшениця (27,3%). У 2019р. зернозберігаючі та переробні підприємства закупляли зернові культури в середньому по 3582,5 грн за т, або на 9,0% менше порівняно з 2018р., зокрема за тонну пшениці платили 3918,3 грн, ячменю – 3706,3 грн, кукурудзи – 3325,7 грн.