Не довіряти інформації, отриманій в телефонному режимі, не повідомляти даних банківської картки і паролів, що їх надсилає банк з метою убезпечити вас від втрати грошей, – з аналогічними застереженнями поліцейські звертаються до жителів області щодня. Проте хтось може вчитися лише на власних помилках.

До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою звернулася 48-річна жителька обласного центру і повідомила про те, що з її банківської картки невідома особа викрала дев’ять тисяч гривень. Шахрайська схема, жертвою якої стала тернополянка, банальна: дзвінок начебто з банку, чи служби безпеки фінустанови, залякування втратою грошей, заволодіння інформацією про банківський рахунок та паролями, що надходять на телефон, і як наслідок – втрата коштів.

Потерпілу налякали тим, що начебто з її картки намагаються викрасти гроші, аби цього не сталося просили назвати паролі, що надходили на її мобільний. Жінка зробила все, як казали «співробітники служби охорони банку», і допомогла їм заволодіти своїми ж коштами.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 190 ККУ. Проводяться оперативні заходи.

аферисти

Від admin