Ігор Сопель став новим головою Тернопільської ОДА. Новопризначеного очільника області особисто привітав Президент Володимир Зеленський під час свого візиту на Тернопільщину та вручив йому службове посвідчення. У своїй першій промові Ігор Сопель підкреслив, що вважає Тернопільщину краєм з великим промисловим, аграрним, науковим і туристичним потенціалом. Запевнив, що відкритий для людей порядних, пише Доба.

Директор центру суспільних досліджень “Поліс” Ігор Процик каже, новий голова ОДА поки обережний у своїх висловлювання під час публічних виступів. Воно і не дивно, практично всі керівники перші тижні небагатослівні.

“Під час представлення він досить стримано виступав, виважував кожне слово. Можливо, відчувалась присутність Президента, незважаючи на те, що вони знайомі особисто з Зеленським. А сказати про нього щось, як про політика поки досить складно”, – каже директор центру суспільних досліджень “Поліс” Ігор Процик.

Про те, що Ігор Сопель є кандидатом на посаду голови ОДА стало відомо ще 9 жовтня, з джерел не офіційних, та чутки були. І лише на початку листопада відбулось офіційне призначення нового голови ОДА. Ігор Процик каже, вочевидь Президент розглядав усі можливі кандидатури. Зважував плюси і мінуси.

Хто буде у команді нового голови ОДА аналітики поки що казати не беруться, проте Ігор Процик передбачає, що серед помічників імовірно буде Ігор Гайдук.

“Відомо, що у день представлення, він був з першим заступником голови Гусятинської РДА, який зараз виконує обов’язки. Тобто можливо Ігор Гайдук буде займати якусь керівну посаду. Можливо він буде одним із заступників безпосередньо голови адміністрації”, – додає Ігор Процик.

Серйозних змін у структурних підрозділах чи змін на посадах в ОДА очікувати не слід, переконує фахівець. Проте, можливі скорочення, або ж відбудеться процес об’єднання тих чи інших управлінь. Говорити про перші результати діяльності Ігоря Сопеля на посаді голови ОДА можна буде вже через півроку.

“Він зараз набирається політичного досвіду, досвіду публічної діяльності. Тому говорити про його діяльність можна буде пізніше. Ще одним важливим етапом для нього буде прийняття бюджету”, – прогнозує Ігор Процик.

На офіційній сторінці Ігора Сопеля зазначено, що йому 45 років, він родом з Хоросткова. Вищу освіту здобув у Тернопільському державному технічному університеті. Пропрацював на Хоростківському цукровому заводі, зокрема був слюсарем та інженером. Від 2003 року почав займатися підприємницькою діяльністю, також є головою хоростківської федерації футболу. У 2010-2015 роках був депутатом Хоростківської міськради.

Балотувався до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах по 166 виборчому окрузі від партії “Слуга народу”, однак його не обрали.

сопе

Від admin