У Головному управлінні статистики розповіли, скільки продуктів з’їдає протягом року один мешканець Тернопільської області.
За даними балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, у 2018 році в області в розрахунку на одну особу спожито 272 шт яєць, 231 кг молокопродуктів, 160 кг картоплі, 159 кг овочів та баштанних, 94 кг хлібних продуктів, 49 кг плодів, ягід та винограду, 47 кг м’яса та м’ясних продуктів, 25 кг цукру, 13 кг олії, 8 кг рибних продуктів.
У 2018 році у порівнянні з 2017 в області зросло споживання плодів, ягід та винограду (на 4 кг), а також незначно рибних продуктів (на 0,4 кг) і олії (на 0,1 кг). Споживання інших продуктів скоротилося.
Однак, мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 34 кг) та картоплі (на 21 кг). Разом з тим, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом таких продуктів як: фрукти (на 9 кг), м’ясо та хлібні продукти (на 6 кг), цукор та овочі (на 5 кг), риба (на 3 кг), яйця (на 3 шт).
Калорійність середньодобового раціону мешканців області у 2018 році становила 2649 ккал, що на 95 ккал менше у порівнянні з 2017 роком та на 57 ккал менше, ніж у середньому по Україні.