У Лопушненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся захоплюючий захід для учнів – навчання з пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Рятувальники Кременеччини разом з юними рятувальниками-пожежниками провели для дітей цікаві та пізнавальні заняття.

Під час заходу школярі не тільки слухали теоретичні лекції, але й мали змогу на практиці закріпити отримані знання. Разом з рятувальниками вони відпрацювали алгоритми дій у разі виникнення пожежі, навчилися користуватися первинними засобами пожежогасіння та дізналися, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Особливу увагу під час заходу було приділено правилам мінної безпеки, адже ця тема є надзвичайно актуальною в наш час. Діти дізналися, як виглядають різні види мін, що робити, якщо виявили підозрілий предмет, і куди звертатися за допомогою.

Щоб зробити навчання ще цікавішим, рятувальники продемонстрували пожежний автомобіль та розповіли про його оснащення. А на завершення заходу, щоб підняти настрій дітям, вони влаштували справжнє свято кольорів, створивши веселку за допомогою пожежного ствола.

Такий захід має велике значення для формування у дітей навичок безпечної поведінки. Адже саме в дитинстві закладаються основи безпечної життєдіяльності, які супроводжуватимуть людину протягом усього життя.