Слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 42-річного тернополянина. Обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя області направлено до суду.

Як встановили правоохоронці, трагедія сталася у квітні цього року. Під час спільного розпивання алкогольних напоїв між двома чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. Зловмисник завдав потерпілому численних ударів по голові, від яких той помер на місці події. Після скоєного, він разом з подругою загиблого покинув квартиру.

За результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала саме травма голови, отримана внаслідок численних ударів.

За вчинене злочин, передбачене ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого управління поліції Тернопільщини під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони у Західному регіоні.