ХХХІІІ-тій концертний сезон відкриває цьогоріч Муніципальний Галицький камерний оркестр 13 жовтня. Програма матиме назву «Осіння класика». На думку артистів, саме класична музика здатна урівноважити і заспокоїти, стримати і втішити у наш непростий воєнний час, який постійно нагадує про себе, змушує тривожитись, хвилюватись та міряти ним усе наше сучасне життя.

Водночас, саме класика ідеально відповідає осіннім пейзажам і настроям, які зараз панують: тим уже прозорим жовтневим сутінкам, де-не-де пожовтілому листю на деревах у Театральному сквері, тому затяжному дощу, який останнім часом собі йде коли захоче, на який так всі чекали влітку, а він тільки зараз спромігся прийти у місто…

Отож, на цьому концерті все має виглядати гармонійно – осінь за вікном і «Осіння класика» у виконанні Муніципального Галицького камерного оркестру. У програмі звучатимуть «Арія» Йогана Себастьяна Баха і його неймовірна за настроєвими поривами Оркестрова сюїта №2 сі-мінор, яскрава «Пассакалія» та урочистий, пафосний «Приїзд королеви Шеби» Георга Фрідріха Генделя, «Три п’єси» Арканжело Кореллі – твір з італійським натяком та присмаком, та інші твори.

Відбудеться концерт “Осіння класика” в Українському домі 13 жовтня. Початок о 14 годині. Художній керівник і диригент колективу Андрій Аркуша. Вестиме програму Олена Лайко.

Вхід вільний. Захід є благодійним і спрямований на підтримку ЗСУ, зокрема, тих підрозділів, у яких служать тернополяни.

Живий звук.

 

Від admin2