Мешканці села Озерна Тернопільського району вимушені були вдатися до крайніх заходів, аби захистити свої права. Через заборгованість з орендної плати за землю, вони організували акцію протесту.

Ситуація викликала резонанс на рівні області. За дорученням начальника Тернопільської ОВА В’ячеслава Негоди, директор департаменту АПК та голова Тернопільської РДА провели термінову зустріч з пайовиками та орендарем.

Після детального розгляду питання та звірки заборгованості, орендар зобов’язався повернути всі кошти пайовикам. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям місцевої влади та активної позиції самих мешканців села.

Важливо відзначити, що ця ситуація є не поодинокою. Багато пайовиків стикаються з проблемою несвоєчасної виплати орендної плати. Тому районна державна адміністрація, спільно з органами місцевого самоврядування, планує провести ретельну перевірку всіх орендарів та забезпечити виконання ними своїх зобов’язань. Крім того, буде здійснено перевірку стану розрахунків орендарів перед місцевими бюджетами області.