26 вересня Тернопільська обласна бібліотека для молоді об’єднала талановитих бібліотекарів нашого краю під час зустрічі-презентації, приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотек. Письменники, поети, публіцисти – митці слова різних жанрів поділилися своїм досвідом, роздумами та поетичними рядками.

Серед запрошених гостей: Наталка Галицька, Галина Кухаришин, Мирослава Жбанова, Оксана Дяків, Наталія Сосновська, Вікторія Кавінська, Роман Шупер, Людмила Регуш, Олександра Барбакар.

«Гості говорили про силу літератури, її роль у формуванні суспільної свідомості та важливість збереження традицій читання. Літератори презентували уривки своїх творів, розповідали про натхнення, яке знаходять у повсякденному житті. Кожен з присутніх зміг відчути глибину та емоційну силу віршів, що торкалися різних тем», – розповідають у бібліотеці.

На завершення події відбулася дискусія про сучасний літературний процес і місце бібліотек у ньому, підкресливши, що такі зустрічі допомагають популяризувати читання та розвивати літературну культуру в Україні.

Роботи авторів увійдуть до альманаху літературних творів бібліотечних працівників Тернопілля, який впорядковує та готує до друку Тернопільська обласна бібліотека для молоді при підтримці Тернопільського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «УКРАЇНСЬКА БІБЛІОТЕЧНА АСОЦІАЦІЯ».