Незважаючи на виклики воєнного часу, освіта на Тернопільщині продовжує розвиватися. За даними обласної служби зайнятості, роботодавці подали 1291 вакансію для педагогічних працівників. Найбільший попит спостерігається на вчителів математики, інформатики, іноземних мов, української мови та інших предметів природничо-математичного циклу.

Зокрема, у закладах загальної середньої освіти наразі є 181 вакансія. Найвища заробітна плата, за даними служби зайнятості, пропонується вчителям математики в приватних закладах освіти – до 20 тисяч гривень.

Для того, щоб залучити більше фахівців, держава пропонує освітянам безкоштовне підвищення кваліфікації. Зокрема, за рахунок коштів служби зайнятості, освітяни можуть навчатися за напрямами «Іноземні мови», «Комп’ютерні інформаційні технології» у Західноукраїнському національному університеті. Крім того, для вчителів різних категорій передбачені безоплатні ваучери на навчання за напрямами «Дошкільна освіта», «Психологія», «Фізична культура і спорт» та «Середня освіта» за різними предметними спеціальностями.

Цікаво, що все більше освітянів починають власну справу. Завдяки програмі «єРобота» на Тернопільщині відкрито 14 навчальних центрів, шкіл, студій та інших освітніх закладів. Вони пропонують широкий спектр послуг: від вивчення іноземних мов до розвитку творчих здібностей.