На фасаді Бучацького ліцею з’явилися одразу дві меморіальні дошки – пам’ятні знаки, які знову і знову нагадуватимуть нам про пекло війни, про наших Героїв–земляків, які віддали своє життя за Україну.

На подвір’ї ліцею відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті та відкриттю меморіальних дошок на честь загиблих захисників – учнів цього навчального закладу, Василя Бойка та Ігоря Чумака. Вшанувати мужніх бійців, відданих синів рідної землі, справжніх патріотів прийшли рідні, близькі, друзі, учні та вчителі школи, де навчалися наші Герої. Зі словами скорботи та вдячності за жертовність до рідних та присутніх звернулася заступниця Бучацького міського голови Олена Сурм’як та директор ліцею Микола Кирницький.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв та всіх загиблих захисників України. Багато теплих слів прозвучало на адресу воїнів, які віднині щодня зустрічатимуть всіх біля школи.
Освятив пам’ятні знаки отець Ігор Довганюк.
Василь Бойко – сержант, командир 1 стрілецького відділення, загинув 7 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Діброва Луганської області. Невичерпний патріотизм, відданість справі, непохитний бойовий дух нашого Героя назавжди залишаться яскравим прикладом для майбутніх поколінь.

Ігор Чумак – молодший сержант, старший стрілець третього стрілецького відділення. Працьовитий, чуйний і надзвичайно добрий, для якого справедливість була понад усе. Загинув 8 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу поблизу села Роздолівка Донецької області.
Добра, світла пам’ять про Героїв і вдячність за їхній подвиг назавжди залишаться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникам України!
Щира подяка ТОВ «Кам’яні справи» (директор Ярослав Сиванич) за безкоштовне виготовлення пам’ятних знаків.