Відбулась робоча зустріч головної спеціалістки новоствореного відділу ветеранської політики Чортківської міської ради Галини Криси із фахівцями Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Фахівці служби зайнятості поінформували про соціальні послуги, які надаються ветеранам.

Однією з ключових функцій є надання ветеранам можливостей для знаходження нової роботи, яка відповідає їхнім умінням та досвіду. Фахівці проводять індивідуальні консультації, визначаючи потенційні напрямки кар’єрного розвитку.

Служба зайнятості пропонує учасникам бойових дій та громадянам з інвалідністю внаслідок війни можливості для професійного навчання, аби покращити свою конкурентоспроможність на ринку праці. Підвищити свою кваліфікацію чи здобути нову затребувану на ринку праці професію вони можуть у закладах професійно-технічної освіти. Крім того, є можливість отримати ваучер та навчатися за однією зі 124 професій та спеціальностей.

Служба зайнятості здійснює супровід двох грантових програм – «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» в рамках урядового проєкту «єРобота», у яких можуть взяти участь ветерани.

Спеціалістку відділу ветеранської політики ознайомлено про надання послуг у форматі «єдиного вікна», де передбачено не лише допомогу в працевлаштуванні, а й інформування про послуги громадських організацій, фондів, органів місцевого самоврядування та ін. для ветеранів.