У рамках всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» фахівці Кременецького районного управління ДСНС України спільно з дружинами юних рятувальників-пожежних провели навчальні заняття для студентів Лановецької філії Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Під час заходу рятувальники продемонстрували пожежний автомобіль та обладнання, розповіли про алгоритми дій у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій. Особливу увагу приділили правилам пожежної безпеки, мінної безпеки та надали рекомендації щодо використання первинних засобів пожежогасіння.

Юні рятувальники долучилися до проведення практичних занять, демонструючи свої знання та вміння. Вони розповіли студентам про важливість дотримання правил безпеки в побуті та на виробництві, а також про те, як діяти у випадку виявлення підозрілих предметів.

На завершення заходу всі учасники отримали інформаційні матеріали з правил безпеки життєдіяльності.

Такий захід має на меті підвищення рівня поінформованості молоді про загрози, які можуть виникнути в повсякденному житті, та формування навичок безпечної поведінки.