Нещодавно на вулиці Митрополита Шептицького патрульні поліцейські виявили громадянина, який порушував комендантську годину. Під час спілкування з правоохоронцями чоловік поводився нервово і намагався уникнути розмови.

Зважаючи на підозрілу поведінку громадянина, інспектори провели поверхневу перевірку. В результаті обшуку у 24-річного чоловіка було виявлено шприц, наповнений прозорою рідиною, ймовірно, наркотичною.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група для проведення подальших слідчих дій. Вилучену речовину направлено на експертизу для встановлення її точного складу.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до п’яти років.  

Правоохоронці нагадують, що вживання наркотичних речовин є злочином, який завдає шкоди здоров’ю та суспільству в цілому. Крім того, порушення комендантської години також є правопорушенням, яке тягне за собою адміністративну відповідальність.