У черговому прояві кіберзлочинності, двоє мешканців області стали жертвами перевіреної схеми обману. Зловмисники, проникнувши в облікові записи потерпілих у соціальних мережах, розіслали їхнім контактам повідомлення з проханням терміново надати фінансову допомогу. У повідомленнях містилися правдоподібні аргументи та емоційні апеляції, які переконали двох жінок перерахувати значні суми грошей на вказані шахраями рахунки.

56-річна мешканка міста, повіривши в щирість прохання свого знайомого, переказала 4000 гривень. 39-річна жителька Чортківського району, не запідозривши підступу, перерахувала на рахунок зловмисників 11 000 гривень. Лише згодом жінки зрозуміли, що стали жертвами шахраїв і їхні сторінки в соціальних мережах були зламані.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та критично ставитися до будь-яких прохань про фінансову допомогу, особливо якщо вони надходять через соціальні мережі. Нагадуємо, що шахраї часто використовують фотографії та імена реальних людей, щоб викликати довіру у потенційних жертв.