У Тернополі сталася чергова крадіжка. Жертвою зловмисника став місцевий житель, який напередодні познайомився з недобросовісним громадянином.

Як повідомили у Тернопільському районному управлінні поліції, потерпілий звернувся за допомогою після того, як виявив зникнення мобільного телефону та 4 тисяч гривень. За його словами, він зустрівся з новим знайомим, який згодом скористався його довірою та вчинив крадіжку.

Співробітники кримінальної поліції оперативно розпочали розшукові заходи та встановили особу зловмисника. Ним виявився 38-річний мешканець Тернополя, який вже має судимість за майнові злочини. Правоохоронці з’ясували, що зловмисник, скориставшись моментом, коли потерпілий відволікся, викрав його речі. Викрадені гроші зловмисник встиг витратити, а мобільний телефон був вилучений під час обшуку за місцем його проживання.

За даним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.