З 25 червня на Тернопільщині розпочалися курси підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.
Навчання проводять на базі п’яти закладів середньої освіти:
– Вишнівецький професійний ліцей;
– Тернопільський професійний коледж з посиленою військово та фізичною підготовкою;
– Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі;
– Чортківське вище професійне училище;
– Галицький фаховий коледж.
Мета курсів – навчити кухарів готувати смачні та корисні страви для школярів, використовуючи доступне обладнання.
“Ми хотіли показати кухарям, що корисну та смачну страву не обовʼязково готувати на високоякісному обладнанні. Це можна зробити й на звичайному, яке є у всіх закладах освіти Тернопільщини. Завдяки цим курсам кухарі зможуть по новому підійти до створення корисного та якісного меню для дітей”, – зазначила директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома під час брифінгу в медіацентрі.
Друга хвиля підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти проходитиме у серпні.
Після завершення навчання працівники харчоблоків отримають сертифікати.
Це лише один із кроків у рамках реформи шкільного харчування, яка має на меті зробити харчування школярів більш здоровим та різноманітним.