Бучацька міська рада активно співпрацює з Європейським Інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках програми “Енергоефективність громадських будівель в Україні”. Програма передбачає отримання коштів на пільгових умовах для термомодернізації будівель громади.

Наразі Бучач презентував два проекти, які планують реалізувати за кошти ЄІБ: капітальний ремонт з термомодернізацією закладу дошкільної освіти “Барвінок” та корпусу КНП “Бучацька міська лікарня”.

Загальна сума проектів складає близько 30 мільйонів гривень.

Реалізація проектів термомодернізації дозволить зменшити видатки бюджету на комунальні послуги, створити більш комфортні умови перебування дітей у дитсадку та пацієнтів у лікарні, покращити екологічну культуру в громаді.

1 червня 2024 року в місті Жовква Львівської області відбувся семінар, на якому Бучацький міський голова Віталій Фреяк презентував проекти термомодернізації “Барвінка” та лікарні.

Термомодернізація будівель – це не лише економія коштів та покращення умов життя людей, але й важливий крок до енергонезалежності України. Завдяки співпраці з ЄІБ Бучач робить свій внесок у цю справу.