Проведення заходу ініціювали співробітники Управління головної інспекції в Тернопільській області за сприяння благодійного фонду «Фундація відкритих дверей». Тренерами виступили представники громадського формування «Капеланський патруль».

Основна мета тренінгу – відпрацювання комунікаційних навичок та роботи в команді між співробітниками різних структурних та територіальних поліцейських підрозділів. Отримані знання, кажуть організатори, допоможуть правоохоронцям під час службових відряджень ефективно виконувати завдання у складі зведених загонів.

За словами старшого капелана «Капеланського патруля» Дмитра Громенка, методика тімбілдингу (командної роботи) була започаткована в американській армії. Представники «Капеланського патруля» розробили та адаптували для представників наших силових та правоохоронних структур.

Під час тренінгу поліцейські відпрацьовували нестандартні робочі ситуації, у яких потрібно ефективно виконати поставлені завдання, аби досягти спільної мети.

«Такі тренінги допомагають побачити хто якими якостями володіє та визначити лідера в команді. Надалі це допоможе поліцейським у службовій діяльності», – зауважив заступник начальника Управління головної інспекції в Тернопільській області Микола Ковальчук.

Організувати тренінг для співробітників поліції зголосився благодійний фонд «Фундація відкритих дверей». Меценати на постійній основні співпрацюють з правоохоронцями, неодноразово передавали амуніцію, генератори для бійців у зону бойових дій.