У Шумську відбувся тренінг «Інформування та пошук кандидатів у патронатні вихователі» для представників Шумської, Байковецької, Великодедеркальської та Лановецької громад. Навчання провела Валентина Лимар – координаторка проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Тернопільській області.

Впродовж тренінгу присутніх проінформували важливості створення патронатних сімей в Україні, як шукати кандидатів у патронатні вихователі. Завдяки проєкту громади отримають матеріальну, інформаційну та консультаційну допомогу. Для сімей, які висловлять бажання стати патронатними, буде надано соціальний та психологічний супровід, підтримку міждисциплінарної команди.

Довідково: проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки ЄС.