Вчора працівники Чортківського та Бучацького райвідділів поліції Тернопільщини викрили два факти незаконного зберігання наркотичних речовин.

Перший випадок стався у Чорткові. Під час патрулювання вулиць міста поліцейські зупинили чоловіка, який помітно нервував при їх появі. Під час спілкування з правоохоронцями він зізнався, що має при собі заборонені речовини.

Другого порушника виявили у Бучачі. Оперативники отримали інформацію про те, що чоловік замовив через інтернет-магазин наркотики. Їхні підозри підтвердилися під час поверхневої перевірки: чоловік зізнався, що через Telegram-канал придбав канабіс, який продавці надіслали поштою, заховавши його у воскову свічку.

В обох випадках вилучені речовини направлено на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.