Під час комендантської години на Тернопільщині поліцейські зупинили водія автомобіля «Volkswagen passat» за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 46-річний чоловік, у якого не було документів на керування транспортним засобом. Також правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським 2600 гривень хабаря. Гроші правопорушник поклав у службовий автомобіль поліцейських.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, кошти вилучили, факт надання хабаря задокументували.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Поліцейські відсторонили водія від керування автомобілем та склали на нього адміністративні матеріали за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння), за ч.2 ст.122 КУпАП ( порушення правил руху при користуванні попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування).

Як з’ясувалося, даний водій вже раніше притягувався до адмінвідповідальності за керування автомобілем напідпитку.