У Тернополі 35-річна жінка втратила 60 тисяч гривень через фішингове посилання. Вона хотіла придбати електроприлад на одному з онлайн-оголошень, але під час заповнення форми «доставка» перейшла за посиланням, яке надіслала їй продавець. Це виявилося фішинговим посиланням, і жінка ввела дані своєї банківської картки. У результаті шахраї змогли зняти гроші з її рахунку.

Правоохоронці закликають громадян бути обережними та не переходити за посиланнями, які надсилаються невідомими особами. Усі операції по здійсненню угоди та проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому покупець спочатку знайшов оголошення про продаж.

Щоб не стати жертвою фішингових атак, слід дотримуватися таких правил:

– Ніколи не переходьте за посиланнями, які надсилаються вам невідомими особами.
– Якщо ви все ж таки вирішили перейти за посиланням, перевірте його адресу у адресному рядку браузера. Якщо адреса не відповідає сайту, на якому ви перебували раніше, не вводьте жодних даних.
– Використовуйте антивірусне програмне забезпечення та регулярно оновлюйте його.
– Зберігайте конфіденційні дані, такі як номери банківських карток та паролі, в секреті.

Якщо ви все ж таки стали жертвою фішингової атаки, негайно зателефонуйте в банк і заблокуйте свою банківську картку. Також ви можете звернутися до правоохоронних органів.