Студенти четвертого курсу Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського Мирослав Федорович та Руслана Хруставка 5 грудня 2023 року провели лекцію на тему «Неповноцінне харчування та розлади харчової поведінки» для дітей 9 та 10 класу Тернопільської загальноосвітньої школи № 13 імені Андрія Юркевича.

Мета заходу – розповісти школярам про важливість повноцінного харчування, його вплив на здоров’я та як розпізнати та скорегувати неповноцінне харчування. Також було розглянуто різні варіанти розладів харчової поведінки, як їх розпізнати на ранніх етапах та як діяти в разі їх виявлення.

Після лекції відбулася вікторина для закріплення отриманої інформації. Найактивніші учасники отримали смачні та корисні призи.

Студенти ТНМУ вважають, що важливо донести важливу інформацію про повноцінне харчування та розлади харчової поведінки молодому поколінню. Вони сподіваються, що їх лекція допоможе школярам у формуванні правильних харчових звичок та усвідомленні важливості здоров’я.